Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

R.I.P. Laura Vizireanu și Echipa Smurd CT – omagii în spațiul virtual pentru cei patru eroi morți pe Siutghiol

ro

21 Dec, 2014 00:00 2884 Marime text


Sacrificiul suprem făcut la Constanța de echipajul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol i-a impresionat nu numai pe oamenii care îi cunoșteau pe cei patru eroi-îngeri, ci și oameni din colțuri total diferite ale țării.


În semn de omagiu și respect pentru cele patru vieți pierdute încă nu se știe din ce motive, un tânăr tocmai din Arad a creat o pagină specială, dedicată echipajului de excepție, pe rețeaua de socializare Facebook. „Deși sunt din alt colț de țară, am fost mișcat de această tragedie ... odihnească-se în pace“, a scris creatorul paginii.



Astfel, cei care vor să le aducă un omagiu în spațiul virtual medicului Laura Vizireanu, asistentei Gabriela Camelia Harton, pilotul Petre Corneliu Cătuneanu și, nu în ultimul rând, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel o pot face inclusiv accesând profilul „Echipa Smurd Ct Smurd“. În paralel, este de precizat că decesul medicului Laura Vizireanu, fosta soție a lui Mircea Vizitiu, fost șef al Secţiei 3 Poliţie Constanţa, actual comandant al Poliţiei Brăila, a dus la crearea unei pagini separate, în aceeași rețea de socializare. În doar câteva zile de la deschiderea paginii R.I.P. Laura Vizireanu, profilul a strâns câteva mii de like-uri, dar și share-uri, printre utilizatorii rețelei de socializare. „Crăciun fericit acolo sus Gabriela și Laura. Știu că acolo sus voi ne iubiți și ne păziți“, „Sincere condoleanțe, sper că ați plecat spre o lume mai bună“, dar și „eroii nu mor niciodată... ei trăiesc veșnic prin amintirea noastră“ – acestea sunt câteva dintre miile de mesaje, păreri și regrete exprimate pe cele două pagini din rețeaua de socializare. În paralel, este de menționat, legat de moartea celor patru membri ai echipajului SMURD, o întrebare legitimă pe care a pus-o, tot în spațiul virtual amintit mai sus, Bogdan Covalciu, comandant echipaj SMURD la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea: „de ce noi, pompierii constănțeni, suntem de vină ... de moartea colegilor noștri? Știți? Deoarece ... nimeni din staff nu este în stare să explice ... de ce și cum!“.

Întrebări care rămân, până la acest moment, fără răspuns din partea autorităților în drept. Ancheta este desfășurată de procurorii Parchetului Militar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii