Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proxenetism cu minore, la Medgidia Dumitru Arapi şi George Răducan, condamnaţi

ro

24 Jan, 2015 00:00 2563 Marime text


Prin sentința penală din 23.01.2015, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Dumitru Arapi la 4 ani și 6 luni de închisoare, iar pe George Răducan, la 3 ani de închisoare, ambii cu executare în regim de detenție. Decizia nu este definitivă. Cei doi au fost judecaţi pentru proxenetism.

Lucrătorii din cadrul Poliţiei Medgidia s-au sesizat din oficiu, pe 30 mai 2014, cu privire la faptul că numitul Arapi Dumitru, zis Nea Mitim obţine foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe tinere cărora le pune la dispoziţie locuinţa sa în acest scop.

La data de 24.09.2014, Poliţia Medgidia, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu autorizarea Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Medgidia, şi având sprijinul tehnic permanent al Serviciului de Informaţii și Protecție Internă Constanţa, a realizat un flagrant, ocazie cu care Dumitru Arapi a fost surprins la locuinţa sa în timp ce a primit suma de 400 de lei de la doi investigatori sub acoperire din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Constanţa. Banii primiţi erau destinaţi intermedierii unor acte sexuale cu persoanele de sex feminin găzduite de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare, la locuinţa lui Dumitru Arapi au fost identificate cinci tinere, precum şi inculpatul George Răducan. Asupra uneia dintre tinere a fost găsită suma de 100 de lei, bani despre care aceasta a declarat că i-a primit de la un client în scopul de a întreţine raporturi sexuale cu aceasta.
În cauză, la locuinţa inculpatului Dumitru Arapi au fost găsite bancnotele marcate cu titlul „proxenet“, precum şi prezervative nefolosite şi folosite, telefoane mobile şi bani. Din probele administrate, a reieşit că persoanele de sex feminin au practicat prostituţia întreţinând relaţii cu mai mulţi clienţi (între doi şi opt clienţi zilnic pentru fiecare dintre ele) la domiciliul inculpatului Dumitru Arapi, cel care le punea la dispoziţie locuinţa sa şi le procura clienţi.

Conform înţelegerii dintre prostituate şi inculpatul Dumitru Arapi, acesta primea jumătate din banii obţinuţi din prostituţie precum şi suma de 50 de lei pe lună de la fiecare fată, pentru plata consumului de apă. Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul George Răducan a constrâns-o prin violenţă pe una dintre persoanele de sex feminin, o minoră în vârstă de 17 ani, să se prostitueze, iar banii obţinuţi de aceasta erau împărţiţi în mod egal de către inculpaţii Dumitru Arapi şi George Răducan.
        
Cei doi au fost atunci arestați preventiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii