Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prospături în Biroul Vamal Constanţa Sud

ro

04 Feb, 2013 22:54 1439 Marime text

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute şi biciclete ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În primul container au fost găsite 1.456 de jucării pentru copii, reprezentând trenuleţe pe şine cu baterii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 137.600 de lei dacă ar fi fost originale. În al doilea container au fost descoperite 722 de colete ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, în care erau ambalate 180 de biciclete, evaluate la aproximativ 18.000 de lei.

Marfa din cele două containere a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 54 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv un cetăţean român în vârstă de 28 de ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii