Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Eu sunt pui de românaș“ din Tulcea, s-a încheiat joi. Ce activități s-au desfășurat

ro

05 Sep, 2019 16:05 1607 Marime text

Joi, 5 septembrie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat, alături de maestrul Ștefan Coman,  la conferința de închidere a proiectului „Eu sunt pui de românaș.Itinerarii cultural artistice România – Polonia“, desfășurat de Asociația Culturală Dorulețul și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.
 

„Mă bucur că am reușit să acordăm finanțarea pe ultima sută de metri, ținând cont de adoptarea bugetului național cu întârziere. Sper ca aceste proiecte să continue în viitor, este bine pentru voi să luați contact cu o altă țară, cu o altă cultură, alte formații de dansuri, alte tradiții, pentru că vă lărgiți astfel orizonturile. Acesta este totuși un proiect mic față de celelalte multe și de amploare  pe care le derulează maestrul Ștefan Coman la Tulcea, motiv pentru care merită toată aprecierea noastră. Nu am decât cuvinte de laudă pentru ceea ce face personal și ceea ce face prin cei pe care i-a instruit. De aceea, ori de câte ori a venit la Consiliul Județean, dumnealui a primit sprijinul nostru, în limita posibilităților. Am fost alături de domnia sa și vom fi în continuare. Dragi copii, vă felicit pe toți, să dea Dumnezeu să învățați numai lucruri bune și să aveți succesîn viață“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

 

„Mulțumim domnului președinte și domnului vicepreședinte pentru sprijinul oferit și facilitarea deplasării noastre în calitate de artiști la festivalul de la Poznan, Polonia. Este o mare onoare pentru noi să participăm la acțiunile de promovare a județului Tulcea. La ora actuală avem 17 ansambluri în județul Tulcea, este o mulțumire sufletească și profesională a mea pentru că aceste ansambluri sunt instruite de foștii mei elevi. Iată că Tulcea, care la un moment dat era ca o pată neagră în ceea ce înseamnă cultura tradițională populară românească, acum a devenit județul care câștigă premii indiferent cu ce ansamblul participă. Acest lucru nu este posibil fără sprijinul autorităților și vreau să precizez că suntem invidiați ca județ, în ceea ce privește sprijinul acordat de autoritățile județene și locale“, a declarat președintele Asociației Culturale Dorulețul, Ștefan Coman.

 
În cadrul proiectului „Eu sunt pui de românaș.Itinerarii cultural artistice România – Polonia (ediția a I-a) s-au realizat mai multe activități printre care: dotarea ansamblului cu elemente componente ale costumului popular dobrogean, realizarea spectacolului folcloric și participarea unui grup de tineri artiști la „Festivalul Internațional de Artă Tradițională” din localitatea Poznan, Polonia.
 
Proiectul și-a propus și a reușit să contribuie la promovarea la nivel județean, național și internațional a tradițiilor coregrafice din zona folclorică Dobrogea-Tulcea; să transforme actul artistic într-o sursă de atracție pentru turiști pe termen lung; să crească numărul de ansambluri de valoare din străinătate participante la festivalurile folclorice organizate la Tulcea; să atragă cât mai multe persoane în rândul  practicanților de dans popular, pentru a asigura perpetuarea dansului tradițional dobrogean și nu numai, precum și  promovarea zonei de nord a Dobrogei din punct de vedere turistic.
 
Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii