Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Se modifică transportul gratuit destinat persoanelor cu handicap

ro

28 Jun, 2013 00:00 4565 Marime text
Pe site-ul Ministerului Transporturilor se află, spre dezbatere publică, un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 680/2007.

Conform documentelor oficiale, dacă proiectul va fi pus în aplicare, vor beneficia de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav, persoanele cu handicap accentuat, însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora, persoanele cu afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu. Lista acestora este închisă de asistenţii personali sau însoţitorii persoanelor cu handicap care au afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu.
„Pentru călătoria gratuită pe calea ferată, la alegere, cu tren regio sau interregio, clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, persoanele cu handicap, precum şi asistenţii personali sau însoţitorii acestora vor utiliza biletele de călătorie emise şi completate de către DGASPC cu numele şi prenumele titularului călătoriei, respectiv asistentului personal, după caz. Asistenţii personali sau însoţitorii persoanelor cu handicap călătoresc în baza biletelor speciale de călătorie gratuită acordate persoanei cu handicap, pe care se bifează cu X menţiunea «asistent personal», respectiv «însoţitor». Biletele folosite de către titulari vor avea bifată cu X menţiunea «titular».”, potrivit sursei mai sus citate.

De menţionat că biletele de călătorie gratuită pe calea ferată sunt valabile numai pentru tren regio, clasa a II-a, şi tren interregio, clasa a II-a. Folosirea acestor bilete la o clasă superioară sau la trenuri de rang superior, la vagon de dormit, vagon cuşetă sau pe o altă rută decât cea înscrisă pe bilet se face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare corespunzătoare, inclusiv a tarifelor de rezervare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii