Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect privind exproprierea imobilelor pentru lărgirea la patru benzi a Centurii Bucureşti Sud între A2 și A1

ro

31 Jan, 2021 01:19 2220 Marime text
  • Lărgire la patru benzi – Centura Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520

La 28 ianuarie a fost postat pe pagina oficială de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii-Secțiunea Transparență decizională,  Proiectul de Hotărâre de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Lărgire la 4 benzi – Centura Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520)”.

Actul normativ pentru care se primesc propuneri propuneri/observaţii până la 8 februarie are drept grup ţintă toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

Prin prezentul proiect de act normativ se propun următoarele:

- aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național “Lărgire la 4 benzi Centura Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520)”, potrivit planului de amplasament/hărţii topografice prevăzut în anexa nr. 1;

- aprobarea declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică, a listei cuprinzând imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităților Berceni și Popești Leordeni din Județul Ilfov și a municipiului București-Sector 4, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 554 mii lei, pentru un număr de 27 imobile, având o suprafață totală de 25.240 mp, prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul proiect de  hotărâre a Guvernului.

Suma aferentă despăgubirilor,  în cuantum total de 6.554 mii lei, va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, în condițiile legii, cu încadrare în prevederile aprobate, la capitolul 84.01 ,,Transporturi”, subcapitolul 03 ,,Transport Rutier”, titlul 58 “Proiecte din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (POIM)”, articol 58.03 – Programe din Fondul de Coeziune - FC.
 
Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

- Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

- Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

- Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

- Prin poşta electronică la adresa consultare.publica@mt.ro

- Prin formularul E-consultare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii