Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de hotărâre de Guvern ISU Dobrogea înființează un detașament special de intervenție. Unde și cu ce scop

ro

06 Apr, 2021 00:28 2937 Marime text
  • Ieri după amiază, pe pagina oficială de internet a Ministerului Afacerilor Interne-Secțiunea Transparență Decizională, a fost postat „Proiectul hotărârii Guvernului privind înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă” în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța”. 

În acest sens conform noului act normativ „se înființează, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, subunitatea profesionistă specială de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă”, pe amplasamentul C.N.E. Cernavodă, în vederea asigurării intervenției pentru stingerea incendiilor la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, condusă de un comandant detașament special, ajutat de un locțiitor comandat detașament special”.

Nivelul studiilor, gradul militar, coeficientul și solda de funcție pentru funcțiile prevăzute la alin. (1) sunt similare celor specifice funcției de comandant detașament I, respectiv funcției de locțiitor comandant detașament I, ambele de la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență județene, potrivit normelor legale în vigoare.

Posturile necesare pentru înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură prin suplimentarea posturilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, prin redistribuire de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Cheltuielile de personal determinate de suplimentarea efectivelor se suportă din fondurile alocate în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cheltuielile curente și de capital necesare pentru funcționarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură de către SN Nuclearelectrica SA.

Actul normativ aflat în dezbatere publică timp de zece zile calendaristice are și o Notă de fundamentare în care se arată de ce este necesară înființarea acestei subunități.

Sursa foto: Arhiă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii