Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul ceremoniei de înmormântare a lui Marcel Toader. Slujba la Biserica Cimitirului Central, înmormântarea la Cumpăna

ro

07 Aug, 2019 01:12 19826 Marime text
Maximilian Toader, fiul fostului mare rugbist Marcel Toader a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ potrivit căruia trupul fostului ofiţer MApN, a fost depus ieri „la casa mortuară Niculescu, în Constanța, vis-a-vis de Cimitirul Central!”

Totodată acesta a anunţat că astăzi, „la orele 13:00 la Biserica Cimitirului Central începe slujba, iar după îl vom duce la cimitirul de la comuna Cumpăna!” 

Reamintim că Marcel Toader a murit pe 3 august, la 56 de ani, în urma unui infarct. În momentul fatidic, el se afla la Periş, Ilfov, în casa avocatului său, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic, deşi manevrele de resuscitare au durat 57 de minute.
 
Marcel Toader s-a născut în fostul sat constănţean Straja (de lângă Cumpăna), iar ulterior a venit alături de familie la Constanţa. A început să practice rugby-ul (pe când era elev în clasa a 11-a) la clubul Portul Constanţa, cu antrenorul Iancu Băcioiu.


Ulterior, Băcioiu l-a dus pe rugbyst la Farul, Marcel jucând întâi la echipa a doua a clubului constănţean, care evolua în eşalonul secund şi era pregătită de Traian Doiciu.

De la Farul, Toader a plecat la Steaua şi a mai jucat la Dinamo, dar şi în străinătate, impunându-se şi la echipa naţională, cu care a obţinut rezultate însemnate. A jucat aripă sau fundaş. În anul 2013, când s-a organizat Centenarul Rugby-ului Românesc, Marcel Toader a primit o diplomă pentru nominalizarea în top 10 aripi din istoria României

Mai trebuie spus că Marcel Toader a învăţat la fostul Liceu SNC şi a fost, potrivit paginii sale de Facebook, ofiţer MApN şi ofiţer MAI.

În vârstă de 56 de ani, Marcel Toader a fost un cunoscut om de afaceri care avea relaţii şi în showbizul autohton, fiind impresarul mai multor vedete de le noi.
Acesta a avut o viaţă amoroasă tumultoasă, fiind căsătorit de şase ori, printre soţiile sale numărându-se şi nume sonore precum prezentatoarea de televiziune Gabriela Cristea, cântăreaţa de muzică populară Maria Constantin şi cântăreaţa de muzică uşoară Anamaria Ferentz. Toader are un fiu, pe nume Maximilian. 

Citreşte şi:

A murit la 56 de ani! „Ai plecat prea devreme dintre noi!“ Povestea de mare rugbyst a lui Marcel Toader a început la Constanţa (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii