Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii vor să-l trimită azi în judecată Vameşul arestat pentru mită a câştigat bani grei de la Antena 1

ro

27 Apr, 2012 00:00 3523 Marime text
vamesi-tribunalpalatuljustitiei.jpgAzi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa intenţionează să-l trimită în judecată pe angajatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa ar fi stabilit că Sandu Nelu Valentin, angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, chiar a câştigat o sumă mare de bani de la un concurs televizat de Antena 1. În ziua în care a fost luat pe sus, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descoperit în haina bărbatului suma de 7.000 de euro, bani în privinţa cărora vameşul a susţinut că i-ar fi câştigat la un concurs. Cu toate acestea, suma în cauză nu a fost declarată de Sandu Nelu Valentin la intrarea în tură.

Precum arătam şi în ediţia trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au finalizat cercetările în dosarul lui Sandu Nelu Valentin, salariatul Biroul Vamal Constanţa Sud - Agigea, cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită. Azi, potrivit unor surse, organele de anchetă doresc să-l trimită în judecată pe vameş. Mai mult decât atât, pe lângă Sandu Nelu Valentin, deferiţi instanţei de judecată vor fi şi Lucian Roberto Bojin, finul fostului adjunct al şefului Biroului Vamal Port Constanta, Mihai Mihăiţă, ambii condamnaţi pentru fapte de corupţie, cu suspendare condiţionată, dar şi Daniela Rotaru. Potrivit anchetatorilor, Bojin ar fi mers la sediul Vămii Agigea, unde a discutat cu Sandu Nelu Valentin, chiar pe holul instituţiei, despre posibilitatea derulării unor operaţiuni necesare în vederea obţinerii liberului la vamă pentru importul de mobilă efectuat de SC Middle East Trading SRL „fără a se mai solicita" importatorului o serie de înscrisuri. În ziua în care l-au luat pe sus, procurorii au găsit în haine vameşului arestat suma de 7.000 de euro, bani care nu au fost declaraţi la intrarea în tură. În privinţa celor câteva mii de euro, Sandu Nelu Valentin a spus că le-a câştigat la un concurs, fapt constatat şi de Direcţia Naţionale Anticorupţie Constanţa, şi că urma să le împrumute unui amic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 01 May, 2012 07:47 Ospatarii cumparau inainte de revolutie bilete loto cu masini ca sa justifice Dacia cu care circula.S N V cumpara bilete la Robingo.