Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Tribunalului, în verificări la Drăgăneşti - Olt Marţi se judecă libertatea presupusului văr al lui Bercea Mondial

ro

15 Oct, 2012 01:00 2705 Marime text
barsea_-_Palatul_justitiei.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul în care afaceristul Radu Birea, de 36 de ani, din Drăgăneşti - Olt, a fost arestat. Ieri, organele de anchetă au mers la Drăgăneşti, unde ar fi derulat verificările la câteva dintre unităţile comerciale al căror nume a fost asociat cu cel al lui Radu Birea.

Radu Birea află marţi dacă iese din arest. Şi asta după ce Curtea de Apel Constanţa a decis acordarea unui nou termen în dosarul în care afaceristul a contestat încătuşarea lui pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit unor surse, bărbatul ar fi vărul lui Sandu Anghel, cunoscut ca şi Bercea Mondial. Afaceristul din Drăgăneşti este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, sub forma tentativei de evaziune fiscală (prin neînregistrarea în evidenţele financiar-contabile a tuturor facturilor emise şi declararea unui sediu fictiv) şi fals în declaraţii. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Radu Birea este cel de la care au plecat cercetările în dosarul cunoscut ca şi „Bani pentru şefi din CJC". Cauza din urmă se află pe rolul Tribunalului Constanţa, inculpaţii fiind Eugen Mija, Realini Lupşa - cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea (fost ministru al Transporturilor), dar şi Nicolae Vasilescu - înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Casei Româno-Chineze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii