Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii, nemulţumiţi că Nicoleta Ploscaru este liberă. Contestaţia a fost analizată ieri de Tribunalul Constanţa

ro

09 Sep, 2015 00:00 4555 Marime text
Nicoleta Ploscaru, fosta şefă a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“, s-a aflat, ieri, în faţa judecătoarei Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa. Şi asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat, cu contestaţie, decizia judecătorului Dorin George Preduț, din Judecătoria Constanţa, prin intermediul căreia Nicoleta Ploscaru a fost pusă în libertate şi cercetată sub control judiciar. Hotărârea judecătoarei Emilia Ganera va fi definitivă.
 
Nicoleta Ploscaru a fost reţinută pentru 24 de ore, ea fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tulburare de posesie. Ulterior, ea a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă Dorin George Preduț a respins propunerea în cauză, luând faţă de Ploscaru controlul judiciar.
 
„La sfârşitul lunii aprilie 2014, inculpata Ploscaru Nicoleta, persoană cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale care administrează Piaţa Balada din municipiul Constanţa, a pătruns, însoţită de angajatele societăţii, în standul aparţinând persoanei vătămate M.M. din Piaţa Balada şi şi-a însuşit, fără drept, marfa - bunuri nealimentare în valoare de aproximativ 20.000 de lei - ce se găsea în interiorul standului, aparent în contul chiriei pe care persoana vătămată i-o datora în baza contractului de închiriere pentru stand, marfă pe care ulterior a pus-o la dispoziţia unui executor judecătoresc“, conform procurorilor.
 
În continuare, magistraţii arată că „inculpata a beneficiat de sprijinul oferit de inculpatul Bătărigă Nicuşor, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, care, folosindu-se de un levier, a spart uşa standului, în care a pătruns inculpata însoţită de angajatele sale“. „După ce a fost evacuat, în mod nelegal, pe geamul standului a fost lipit un afiş pe care scria «De închiriat». Pe parcursul urmăririi penale, inculpata, uzând de autoritatea sa ce decurgea din calitatea sa de angajator, a încercat să influenţeze martorii, în special propriii angajaţi, pentru a da declaraţii nereale în faţa organelor de anchetă. Faţă de inculpatul Bătărigă Nicuşor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi tulburare de posesie, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile“, potrivit magistraţilor.

Citeşte şi

De ce a fost pusă în libertate Nicoleta Ploscaru, fosta şefă a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“

UPDATE. Cu cine nu are voie să ia legătura
Director în cadrul RomReal, alături de fiica lui Mugur Isărescu. Nicoleta Ploscaru, cercetată sub control judiciar pentru furt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii