Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Anticorupţie nu renunţă Încă un hop de trecut pentru Stere Tala, condamnat în dosarul fostului rector al Universităţii Ovidius

ro

11 Dec, 2013 00:00 1992 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cer o pedeapsă mai mare pentru Stere Tala, trimis în judecată în acelaşi dosar cu Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa. Pe data de 21 noiembrie, Tribunalul Ilfov l-a condamnat pe Stere Tala la pedeapsa principală de 2,6 ani de închisoare, după ce acesta a recunoscut faptele imputate de anchetatori. Nemulţumiţi de sentinţă, DNA a atacat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, conform portalului instanţelor de judecată.
 
Stere Tala a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe data de 13 septembrie, odată cu Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa. De asemenea, în acelaşi dosar a mai fost deferită justiţiei şi Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii Ovidius, dar şi Lucica Toader, persoană fără calitate specială. Procurorii spun că, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, cu anticipaţie, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate”. „La data de 13 iulie 2013, după ce a primit suma de 4.000 de euro, inculpatul a remis persoanei de la care a primit banii mai multe pagini care conţineau câte 250 de întrebări pentru disciplinele de concurs biologie şi chimie, inclusiv răspunsurile aferente. Ulterior, la data de 22 iulie 2013, Epure Tiberius-Dănuț i-a indicat aceleiaşi persoane subiectele stabilite pentru examen, precizându-i că persoana participantă la concurs trebuie să înveţe numărul întrebării şi literele aferente răspunsurilor corecte. În demersul său de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Epure Tiberius-Dănuț a fost sprijinit de inculpatul Tala Stere, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani.

De asemenea, la data de 18 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuț a pretins de la o persoană suma de 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. În cursul lunii iulie 2012, inculpata Stanciu Gabriela, în calitate de prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a primit de la inculpata Toader Lucica suma de 1.500 de euro cu titlul de mită pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a facilita admiterea fiicei inculpatei Toader Lucica la Facultatea de Farmacie din cadrul aceleiaşi Universităţi. În cursul aceleiaşi luni, Stanciu Gabriela i-a pus la dispoziţie inculpatei Toader Lucica câte 50 de subiecte, inclusiv răspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie şi chimie. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa”, au conchis procurorii DNA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii