Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Anticorupţie merg la Curtea Supremă cu ofiţerii BCCO Constanţa

ro

10 Jul, 2014 00:00 2486 Marime text
Într-o altă cauză penală, Teodorescu, Zaharia şi Petcu sunt judecaţi pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, condamnaţi pentru folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, merg la Curtea Supremă de Justiţie a României. Motivul? Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cei care au instrumentat dosarul mai sus precizat, au formulat apel împotriva celor trei condamnări. Ce i-a nemulţumit? Pe data de 4 iulie, judecătoarea Viorica Lungu, de la Curtea de Apel Constanţa, i-a condamnat pe cei trei angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost trimişi în judecată, pe data de 17 iulie 2013, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în sarcina lor reţinându-se infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată. Concret, la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii ar fi comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. „Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se, în mod exact, data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor. Aceste acţiuni erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi lucrătorii din cadrul BCCO Constanţa participau la efectuarea respectivelor controale, inculpaţii au luat la cunoştinţă în mod direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu“, conform procurorilor Anticorupţie.

Etnobotanice

Organele de anchetă conchid afirmând că „scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe «etnobotanice», potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător“. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Pe data de 4 iulie, judecătoarea Viorica Lungu i-a condamnat pe cei trei angajaţi ai BCCO Constanţa la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Decizia Vioricăi Lungu a fost atacată de procurorii DNA Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii