Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:38 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Anticorupţie, „foc şi pară“ după condamnările lui Mihai Perifan şi Damu Fudulea (rechizitoriu)

ro

11 Jul, 2015 00:00 2068 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa sunt nemulţumiţi de pedepsele primite atât de Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, cât şi de Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Drept urmare, procurorii Anticorupţie au formulat o contestaţie împotriva deciziei luate de judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, care i-a aplicat lui Perifan 1,6 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, şi lui Fudulea, un an de închisoare, tot cu suspendare condiţionată. Contestaţia DNA va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
La începutul lunii, judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Perifan la un an şi şase luni de închisoare, pentru cumpărare de influenţă. Instanţa i-a impus fostului şef al CJPC să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Mai mult decât atât, Perifan a fost obligat, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa (şi în cadrul Delfinariului, aşa cum s-a vehiculat iniţial), pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
 
Mai departe, Fudulea a luat un an de închisoare pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat sub supraveghere pe un termen de trei ani. Şi Fudulea a fost pus să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare“, conform deciziei judecătoreşti.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii