Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre ei, „vieţaşii” Circa 200 de deţinuţi cu pedepse mai mari de 15 ani, mutaţi definitiv de la Constanţa la Tulcea

ro

10 Jun, 2013 00:00 2611 Marime text
Transfer de deţinuţi! Aproximativ 200 de puşcăriaşi ai Penitenciarului Poarta Albă au fost mutaţi, definitiv, în Penitenciarul din Tulcea.

Şi asta după ce Administraţia Naţională a Penitenciarelor a decis ca unitatea de detenţie din Poarta Albă să nu mai „cazeze” persoane încadrate la „maximă siguranţă”, respectiv cele condamnate la detenţie pe viaţă ori la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani. Conform reprezentanţilor singurei unităţi de detenţie din judeţul Constanţa, regimul de maximă siguranţă constă în asigurarea unor măsuri stricte de pază, supraveghere şi escortare, restrângerea libertăţii de mişcare a persoanelor private de libertate, menţinerea ordinii şi disciplinei.

„Regimul de maximă siguranţă se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani şi persoanelor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului. Regimul de maximă siguranţă se aplică şi persoanelor private de libertate clasificate iniţial în alt regim de executare, care au comis o infracţiune sau o abatere disciplinară gravă pe timpul executării pedepsei şi care, prin conduita lor, afectează desfăşurarea normală a activităţilor în locul de deţinere ori siguranţa acestuia”, mai susţin oficialii Penitenciarului Poarta Albă. În prezent, la Constanţa mai pot fi găsiţi deţinuţii încadraţi la regimurile semi-deschis, deschis şi cei arestaţi preventiv. De menţionat că, pentru cei aflaţi în tranzit, Penitenciarului Poarta Albă asigură camere libere pentru regimurile închis (care se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani) şi maximă siguranţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii