Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prins în flagrant de DNA Curtea Supremă va judeca liberarea ofiţerului Priboianu, de la Economic

ro

19 Jun, 2012 01:00 2879 Marime text
priboianu-iccj.jpgMagistraţii de la malul mării au decis, pe data de 16 iunie, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a inspectorului Adrian Ionuţ Priboianu

Depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, inspectorul Adrian Ionuţ Priboianu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a atacat cu recurs hotărârea Curţii de Apel, instanţă care a decis încătuşarea sa pentru 29 de zile. Pe cale de consecinţă, dosarul cauzei va fi analizat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, ne-a declarat că, până la acest moment, inspectorul Adrian Ionuţ Priboianu nu şi-a dat demisia din funcţie, el fiind, momentan suspendat.

Prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, Adrian Ionuţ Priboianu, ofiţer al Serviciului de Investigare a Fraudelor, se va afla în atenţia Curţii Supreme. Azi, dosarul poliţistului acuzat că ar fi cerut, atât direct cât şi prin intermediar, bani unui administrator de societate comercială, denunţător în cauză, este programat să plece către Capitală. Cauza va ajunge pe masa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Doar aceştia vor putea dispună cercetarea în stare de libertate a ofiţerului, nu înainte de a-i admite recursul formulat, prin apărător, împotriva decizia Curţii de Apel Constanţa. Magistraţii de la malul mării au decis, pe data de 16 iunie, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a inspectorului Adrian Ionuţ Priboianu. Decizia a fost luată în Completul 2 Urgenţă, prezidat de judecătorul Marius Cristian Epure. Foarte interesant, Adrian Ionuţ Priboianu a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă în aceeaşi zi în care pe numele lui a fost emisă o ordonanţă de reţinere preventivă. În ciuda faptului că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi putut să-l prezinte Curţii de Apel în termen de 24 de ore, organele de anchetă au preferat să nu mai aştepte finele ordonanţei de reţinere.

Ce spun procurorii

Prin intermediul unui comunicat oficial al DNA, ofiţerul Priboianu este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Angajatul Serviciului de Investigare a Fraudelor ar fi cerut, în perioada 3-14 mai, de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct cât şi prin intermediar, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 de euro, majorată ulterior la 50.000 de euro şi, în final, negociată la 25.000 de euro. Mai mult decât atât, în perioada 14 mai - 15 iunie, Priboianu ar fi pretins remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 de euro, conform informaţiilor oferite de DNA. În schimbul banilor, poliţistul de Economic ar fi trebuit să intervină pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al IPJ, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii