Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele condamnări în dosarul „UCM Reşiţa” Eugen Bogatu - 2,6 ani, Said Baaklini - 7 ani, Chebuţiu şi Preda - câte 5 ani (document)

ro

05 Dec, 2013 00:00 5400 Marime text
Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, judecat în dosarul cunoscut generic „UCM Reşiţa”, a fost condamnat.
 
El a luat 2 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului şi alţi 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are sarcina de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natura a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite. Judecătorii au contopit cele două pedepse aplicate şi au decis ca Bogatu să rămână cu pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecat în acelaşi dosar, afaceristul Said Baaklini a luat 4 ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţa de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, şi la alţi 7 ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii prev. de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005.

Judecătorii au contopit cele două pedepse aplicate, hotărând ca Said Baaklini să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare. De asemenea, Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, alţi doi inculpaţi ai cauzei, au luat câte 5 ani de închisoare. Condamnările menţionate mai sus nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi şi de la comunicare pentru partea vătămată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii