Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, delapidată în formă continuată. Iată pedepsele finale!

ro

30 Mar, 2016 00:00 3829 Marime text


Într-un alt caz, un fost casier al Primăriei Constanţa a fost condamnat, tot de Curtea de Apel Constanţa, la 1,9 ani de închisoare, cu executare, pentru delapidare şi fals intelectual

Judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care Roxana Mihaela Vasiliu şi Lucreţia Leuca au fost deferite Justiţiei pentru delapidarea Primăriei Constanţa.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa şi trimis spre soluţionare, pe data de 23 decembrie 2014, Judecătoriei Constanţa. Aproape de finele anului trecut, judecătorul Dorin George Preduţ, din Judecătoria Constanţa, a dispus condamnarea celor două femei, foste angajate ale Primăriei Constanţa, la câte un an şi şase luni de închisoare, fiind găsite vinovate de delapidare în formă continuată.
 
Vasiliu şi Leuca au fost acuzate că şi-ar fi însuşit, în perioada 2009 - 2011, circa 100.000 de lei prin neînregistrarea unor chitanţe. De menţionat că prima instanţa a admis în parte acţiunea promovată de către partea civilă Primăria municipiului Constanţa şi a dispus obligarea Roxanei Mihaela Vasiliu la plata sumei de 51.106,65 de lei, la care se va adăuga dobânda legală, calculată de la data de 21.11.2007, până la data achitării integrale a sumei. De asemenea, Lucreţia Leuca a fost obligată să achite Primăriei Constanţa suma de 15.270,76 de lei, la care se va adăuga dobânda legală, calculată de la data de 9.11.2007, până la data achitării integrale a sumei. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, au dispus achitarea Lucreţiei Leucă pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată (69 de acte materiale în legătură cu emiterea manuală a chitanţelor), însă au hotărât condamnarea ei la pedeapsa de şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat pe o perioadă de doi ani şi şase luni, reprezentând termen de încercare. Curtea de Apel Constanţa a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă formulată de Primăria Constanţa în contradictoriu cu Lucreţia Leucă, precum şi cererea de acordare a cheltuielilor judiciare efectuate în apel. Sentinţa Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Într-un alt dosar, un fost casier al Primăriei Constanţa a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la 1,9 ani de închisoare, cu executare, pentru delapidare şi fals intelectual. Salariatul a fost acuzat că, prin neînregistrarea ori prin înregistrarea parţială în registrul de casă a mai multor chitanţe, ar fi cauzat Primăriei Constanţa un prejudiciu de 256.675,57 de lei (aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii