Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, eliberat la Constanţa

ro

12 Feb, 2011 00:00 1773 Marime text
Florin Nicuşor Apostu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu judecat la Constanţa pentru luare de mită şi alte fapte de corupţie, este la un pas de libertate. După audierea mai multor martori în cadrul unei şedinţe-maraton, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis a doua zi să înlocuiască starea de arest preventiv a magistratului deferit instanţei cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Aceeaşi soluţie a fost luată şi în cazul lui Tiberiu Narcis Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, judecat alături de Apostu, judecat pentru dare de mită şi complicitate la alte fapte de corupţie. Decizia Curţii de Apel Constanţa poate fi atacată de procurorii anticorupţie în recurs, acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cazul a ajuns la Constanţa după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare formulată în dosar. În sarcina prim-procurorului din Sibiu, procurorii anticorupţie au reţinut şapte infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în legătură directă cu infracţiunile de corupţie. De asemenea, Apostu a mai fost acuzat de reţinere sau distrugere de înscrisuri, două infracţiuni de favorizare a infractorului, patru infracţiuni de fals în declaraţii, 56 de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 56 de infracţiuni de uz de fals. Alături de Apostu a mai fost trimis în judecată tot în stare de arest preventiv şi Tiberiu Narcis Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, acuzat de dare de mită şi complicitate la mai multe infracţiuni de corupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 12 Feb, 2011 08:48 mai aveti incredere in justitie? u e se aude? la constanta e alquaidq-cine da spaga scapa-amaritii fac puscarie