Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu estimat de procurori la 22 de milioane de euro Iată lista celor 16 arestaţi în dosarul celor 70 de percheziţii de duminică

ro

02 Apr, 2013 00:00 6488 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi continuă cercetările specifice în dosarul în care mai multe persoane, printre care şi constănţeni, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv înşelăciune, fals şi uz de fals şi spălare de bani. Pentru destructurarea presupusei grupări, oamenii legii au efectuat, la data de 31 martie, aproximativ 70 de percheziţii domiciliare în mai multe judeţe, respectiv 46 în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, 2 în municipiul Bucureşti, 8 în judeţul Constanţa, 6 în judeţul Giurgiu, 4 în judeţul Ialomiţa, una în judeţul Călăraşi şi una în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova.
Ieri, Completul de judecată FP 6 din cadrul Tribunalul Călăraşi a decis, până la închiderea ediţiei, arestarea preventivă pentru 29 de zile a unui număr de 16 persoane. Iniţial, lotul celor propuşi spre arestare era format din 17 inculpaţi, însă avocatul unuia a cerut amânarea cauzei privitoare la clientul său.

Ieri, în faţa judecătorilor din Tribunalul Călăraşi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au adus pe Pom Radu, Mariţa Mihai, Bratu Toma, Stan Mihai, Puiu Mihai, Gheorghe Mihai, Dănuţ Sandu, Ion Radu, Mărgean Mihai, Ion Toma, Puia Mihai, Ion Toma, Niţă Mihai, Florica Mihai, Marin Tomiţă şi Duca Mihai. Propunerea de arestare a lui Mihai Valeriu Alexe, un alt inculpat în dosarul cauzei, s-a judecat spre seară, având în vederea solicitarea avocatului celui mai sus precizat. Toate deciziile Tribunalului Călăraşi pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Poliţiei Române, acţiunea din data de 31 martie, la care au participat aproximativ 200 de poliţişti, s-a desfăşurat în sistem integrat, sub coordonarea BCCO Bucureşti şi a procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul SCCO Giurgiu, SCCO Ialomiţa şi SCCO Ilfov, BCCO Constanţa, BCCO Ploieşti şi al Jandarmeriei Română. „În fapt, pe baza informaţiilor obţinute de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi - BCCO Bucureşti şi a investigaţiilor efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a stabilit că, în perioada 2005 - 2012, s-a constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv înşelăciune, fals şi uz de fals, spălare de bani, grup structurat pe relaţii ierarhice şi personale, care acţiona pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, cu conexiuni în municipiul Bucureşti.
Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni prin inducerea în eroare a reprezentanţilor instituţiilor bancare prin prezentarea unor situaţii financiare neconforme cu realitatea, în vederea obţinerii unor împrumuturi bancare, credite ce deveneau neperformante”, potrivit IGPR. Prejudiciul total produs a fost calculat de anchetatori şi se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro. La Constanţa, mascaţii au descins în localităţile Nicolae Bălcescu, Nisipari şi Cuza Vodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii