Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste şapte milioane de lei Condamnaţi la câte cinci ani pentru evaziune şi complicitate la evaziune fiscală

ro

08 Oct, 2015 00:00 2489 Marime text


Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, ieri, condamnarea la cinci ani de închisoare a lui Cornel Dănuţ Alecu şi a lui Mihai Puiu, judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Reamintim că Mihai Puiu şi Cornel Dănuţ Alecu au fost deferiţi justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pe 21 octombrie 2014.
 
De asemenea, judecătorii au decis condamnarea persoanei juridice SC Nicol Pro Construct SRL la pedeapsa amenzii de 100.000 de lei şi la pedeapsa complementară de dizolvare persoană juridică.
 
Cornel Dănuţ Alecu şi Mihai Puiu sunt bănuiţi că ar fi preluat părţile sociale ale unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa şi ar fi declarat sediul social în mod fictiv în comuna Dobromir, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.
 
Totodată, cei în cauză ar fi înfiinţat în mod fictiv o societate comercială şi ar fi declarat sediul social în oraşul Murfatlar, în acelaşi scop. Mai mult decât atât, inculpaţii ar fi desfăşurat activităţi de comerţ şi prestări de servicii pe care ar fi omis să le evidenţieze în actele contabile. În cauză a fost stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în valoare totală de 7.691.070 de lei.
 
Magistraţii constănţeni au obligat inculpaţii Cornel Dănuţ Alecu, Mihai Puiu şi SC Nicol Pro Construct SRL la plata sumei de 5.015.527 de lei (din care 3.698.374 lei - impozit pe profit şi 1.317.153 lei - TVA), cu titlu de despăgubiri civile, „la care se adaugă accesoriile bugetare calculate până la data plăţii efective a debitului principal, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa“.
 
Judecătorii au instituit măsura sechestrului asigurător prin indisponibilizarea bunurilor mobile şi imobile, conturi bancare şi cutii de valori aparţinând inculpaţilor Cornel Dănuţ Alecu, Mihai Puiu şi SC Nicol Pro Construct SRL „pentru repararea pagubei produse până la concurenţa sumelor stabilite de instanţă, bunuri care vor fi identificate de către organele de executare care aduc la îndeplinire măsurile asiguratorii dispuse“.
 
De asemenea, magistraţii i-au obligat pe inculpaţi la plata sumei de câte 7.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Despre Nicol Pro Construct SRL

Nicol Pro Construct SRL este o firmă înfiinţată în anul 2012, cu sediul social în localitatea Băneasa, judeţul Constanţa, ce are ca principală activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 7 octombrie, capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar asociat unic şi administrator al societăţii este Cornel Dănuţ Alecu, care nu mai figurează în nicio altă firmă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii