Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste 5 milioane de euro Începe judecata afaceriştilor Fatih Karadeniz şi Mehmet Ateş (document)

ro

02 Oct, 2014 00:00 2154 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, începerea judecăţii dosarului în care afaceristul Fatih Karadeniz a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
 
De asemenea, vizat de decizia Tribunalului Constanţa este şi Mehmet Hanifi Ateş, suspectat de complicitate la evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate, în formă continuată. Mai mult decât atât, Ateş este suspectat de transmiterea fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul săvârşirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia, în formă continuată. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că, prin faptele comise, inculpaţii Karadeniz şi Ateş ar fi produs bugetului general consolidat al statului un prejudiciu total în cuantum de 22.253.880,72 de lei, echivalent a 5.260.065,08 euro.
 
În secţiunea documente, poate fi citit comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a inculpaţilor Fatih Karadeniz şi Mehmet Hanifi Ateş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii