Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste 31 de milioane de lei Percheziţii în Constanţa la persoane suspectate de evaziune fiscală

ro

22 Jan, 2016 00:00 2132 Marime text
Peste 180 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, ieri, 67 de mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Hunedoara şi Brăila şi 41 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare a banilor şi cesiuni fictive.
 
„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, membri ai unui grup specializat în săvârşirea infracţiunilor menţionate, au desfăşurat activităţi ilicite în domeniul construcţiilor, protecţie şi pază şi comerţ cu textile, reuşind să recicleze suma de aproximativ 127.000.000 de lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
 
Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la suma de 31.800.000 de lei.
 
Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4.
 
De asemenea, şi poliţiştii de la Transporturi Maritime au efectuat două percheziţii la administratorii a două societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul IT şi în turism.
 
„În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - IGPR, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Constanţa şi a localităţii Cobadin“, se arată într-un comunicat al Poliţiei.
 
Au fost vizate locuinţele administratorilor a două societăţi comerciale, bănuiţi de evaziune fiscală în domeniile IT, respectiv turism. De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de aducere pentru cei doi administratori.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 3.000.000 de lei.
 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii