Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste 15 milioane de euro Constănţean audiat de DIICOT Ploieşti, în urma percheziţiilor de ieri

ro

26 Nov, 2014 00:00 2881 Marime text
Aseară, la sediul DIICOT - ST Ploieşti erau aşteptate în vederea audierii 30 de persoane
 
Constanţa, din nou „gazda“ procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti. Aceştia, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa şi al Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila, au efectuat, ieri, 25 de percheziţii domiciliare în Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi în municipiul Bucureşti. Acţiunea a vizat „destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani“, conform DIICOT. În cauză a fost calculat un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.
 
Reprezentanţii DIICOT ne-au declarat că, la Constanţa, a fost efectuată o singură percheziţie domiciliară, în urma căreia o persoană a fost dusă la audieri, la Serviciul Teritorial Ploieşti. Până la închiderea ediţiei, procurorii nu luaseră vreo măsură preventivă faţă de constănţeanul ridicat.
 
Procurorii susţin că „o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat, în anul 2012, o grupare infracţională organizată, la care au aderat şi ceilalţi membri“. Cei în cauză ar fi vizat, potrivit DIICOT, crearea unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, ar fi fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). „De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive“, se mai arată într-o informare oficială a magistraţilor. Ieri, la sediul DIICOT - ST Ploieşti erau aşteptate în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Fotbal Club Petrolul, cu sediul pe strada Stadionului

Potrivit Registrului Comerţului, Fotbal Club Petrolul SA are sediul social în municipiul Ploieşti, pe strada Stadionului. Acţionari persoane fizice sunt Alexandru Daniel Capră, născut la data de 2.12.1993, în Ploieşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%, şi Daniel Capră, născut la data de 14.10.1968, în localitatea Căzăneşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 85%. Fotbal Club Petrolul SA este administrată de Daniel Capră şi de Nicolae Capră, membru în Consiliul de Administraţie, născut la data de 30.09.1967, în comuna Ciochina, Ialomiţa. Aceasta în timp ce Marius Mihai Bucuroiu, născut la data de 5.01.1980, în satul Ploieştiori, Prahova, este director general. Domeniul de activitate a unităţii constă în „activităţi ale bazelor sportive“.

Asociaţi şi administratori  

Tot conform Registrului Comerţului, Alexandru Daniel Capră şi Daniel Capră apar ca asociaţi în Kolectplast Prod, iar Daniel Capră şi în SC FC Petrolul Ploieşti SRL şi în Stinoma SRL (radiată). De asemenea, Alexandru Daniel Capră figurează ca asociat în SC Roden Ramserv SRL. Asta în timp ce Nicolae Capră a figurat ca asociat în două firme, în prezent radiate. Ca administrator, Nicolae Capră apare în Fotbal Club Petrolul SA, Kolectplast - Prod Srl, SC FC Petrolul Ploieşti SRL (lichidare) şi în Stinoma SRL. Ca administrator, Alexandru Daniel Capră apare în SC Roden Ramserv SRL, Marius Mihai Bucuroiu, în Fotbal Club Petrolul SA şi în Sweet Construct SRL, iar Nicolae Capră, în Comagrind SRL (radiată) şi în Fotbal Club Petrolul SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii