Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 25 de milioane de euro Nicolae Stănescu, trimis în judecată de DNA Constanţa, condamnat definitiv

ro

18 Sep, 2014 00:00 2501 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Constanţa, Nicolae Stănescu, asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale, a fost condamnat definitiv. Ieri, Curtea de Apel Constanţa i-a aplicat bărbatului şase ani de închisoare, majorând pedeapsa aplicată iniţial de Tribunalul Tulcea, de patru ani.
 
Nicolae Stănescu a fost acuzat de evaziune fiscală în forma evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
 
Concret, procurorii Anticorupţie susţin că, în perioada februarie 2009 - 28 februarie 2010, Stănescu, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale, ar fi disimulat apartenenţa desfăşurării unor acte de comerţ cu firme din Uniunea Europeană, ce priveau livrări intracomunitare de produse electronice şi IT.
 
„În urma tranzacţiilor efectuate, urmărind, în fapt, inducerea în eroare a organelor fiscale, inculpatul s-a sustras atât de la plata taxei pe valoarea adăugată, prin simularea efectuării unor operaţiuni comerciale triunghiulare în spaţiul comunitar (scutite de plata TVA), cât şi de la plata obligaţiilor fiscale de natura impozitului pe profit pentru veniturile încasate de firma sa“, potrivit DNA.
 
„Aceste lucruri au fost posibile fie prin efectuarea unor plăţi pentru achiziţii intracomunitare fictive către furnizorii inexistenţi şi înregistrarea unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, fie prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive. A fost creat astfel un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 108.992.623 de lei, echivalentul a 25.844.763 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoare adăugată“, au conchis procurorii Anticorupţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii