Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibile fraude cu fonduri europene Începe judecata lui Mihai Valeriu Albulescu

ro

21 Nov, 2015 00:00 2163 Marime text
Magistraţii Tribunalului Tulcea au dispus începerea judecăţii faţă de Mihai Valeriu Albulescu, reprezentant al unei asociaţii agricole, trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Primul termen a fost fixat la data de 19 ianuarie 2016.
 
Reamintim că procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, în data de 6 octombrie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Mihai Valeriu Albulescu, reprezentant al unei asociaţii agricole, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 24 aprilie 2013, inculpatul Albulescu Mihai Valeriu, prin folosirea de documente false, a solicitat şi obţinut de la APIA - Centrul Judeţean Tulcea fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 282.796 de lei, pentru o suprafaţă de 373,3 hectare păşune. Concret, acesta a depus la instituţia respectivă un document care, în tabelul inserat în cuprinsul acestuia, conţinea, la rubrica «Semnătură Fermier», semnăturile nereale, atât ale acestuia cât şi ale celorlalţi membri ai fermei respective, executate în fals, aspect cunoscut de inculpat“, se precizează în rechizitoriu.
 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale -Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în prezenta cauză, cu suma de 282.796,30 de lei. De asemenea, în cauză a fost dispusă măsura asigurătoare a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpatului, până la concurenţa sumei de 282.796,30 de lei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii