Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa, calea de acces „Regele cocainei”, responsabil de moartea unui poliţist român sub acoperire?

ro

05 Feb, 2014 00:00 2625 Marime text
Potrivit site-ului evz.ro, Evelin Banev „Brendo”, supranumit „Regele cocainei”, este responsabil de moartea unui poliţist român sub acoperire, scrie tabloidul bulgăresc Vseki den, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.  

„Românul era un vameş cu ajutorul căruia Brendo transporta cocaina pe Dunăre spre centrul Europei. De fapt însă, bărbatul lucra sub acoperire pentru Poliţia Română şi avea sarcina să culeagă probe pentru activitatea criminală a bulgarului”, conform sursei mai sus citate. Amintim că, în urmă cu circa un an, s-a precizat că Brendo este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală pe motiv că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc - cocaină.

Organele de anchetă au mai susţinut că presupusa grupare infracţională se ocupa cu transportul de droguri de mare risc, acestea fiind introduse pe teritoriul Uniunii Europene folosind ca rută alternativă România - Portul Constanţa. „În cursul lunii aprilie 2012, procurorii DIICOT au procedat la capturarea cantităţii de aproximativ 50 de kilograme de cocaină, de puritate 93%, introdusă de către membrii grupării pe teritoriul României în scopul comercializării. Valoarea drogurilor de mare risc este de şase milioane de euro. În prezent, inculpaţii se află în stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii DIICOT au cooperat în interesul soluţionării cauzei cu ofiţerii DEA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti”, au conchis procurorii DIICOT. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii