Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Florin Peteanu nu are voie să se apropie de frontiera Vama Veche

ro

09 Aug, 2014 00:00 3400 Marime text



Florin Peteanu, lucrător de Poliţie de Frontieră în cadrul Gărzii de Coastă, va fi judecat sub control judiciar.

Ieri, Tribunalul Constanţa a admis cererea bărbatului de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Cât timp se află sub această ultimă măsură, Peteanu nu are voie, printre altele, să depăşească limita teritorială a municipiului Mangalia, decât cu încuviinţarea prealabilă a Judecătoriei Constanţa, să nu se deplaseze în Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Veche şi să nu deţină ori să folosească arme.

Judecat alături de un alt poliţist de frontieră

Florin Peteanu este judecat alături de un alt poliţist de frontieră, Ionuţ Adrian Ioana, dar şi de Stelian Tocia, Cristian Liciu şi Kiril Ivanov, Constantin Tocia, Vasile Valentin Stavila, Marian Cătălin Afrenie. În sarcina lui Ionuţ Adrian Ioana procurorii au reţinut că ar fi permis, în noaptea de 24/25 ianuarie, unui autotir încărcat cu ţigări de contrabandă să intre pe teritoriul ţării prin PTF Vama Veche. De asemenea, poliţistul este bănuit că, în perioada ianuarie - februarie 2014, ar fi încălcat, în mod repetat, atribuţiile de serviciu şi ar fi adus la cunoştinţa unor persoane fizice informaţii ce nu sunt destinate publicului.

Inspectorul ANAF, „spectator“

Peteanu este cercetat tot sub presupusa comitere a infracţiunii de abuz în serviciu, în sensul că ar fi permis aceluiaşi autotir, în noaptea de 3/4 martie, să treacă de controlul de frontieră încărcat cu 800 de pachete de ţigări Marble, fără a preda inspectorului ANAF aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în respectivul punct de trecere documentele mărfii şi ale mijlocului de transport, în vederea implementării în aplicaţia „trafic control“. Mai mult decât atât, agentul ar fi permis, în aceeaşi noapte, unui mijloc de transport tip autodubă să treacă de controlul de frontieră, deşi asupra acestuia exista suspiciunea de contrabandă cu ţigări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii