Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii Gărzii de Coastă, în acţiune

ro

13 Feb, 2013 22:36 1161 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau 18 plase monofilament în lungime de 1.310 metri şi cantitatea de 415 kilograme de peşte fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acţionat în apropierea lacului Razelm, unde au oprit pentru control un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Constanţa. Cele două persoane de sex masculin din autoturism au încercat să se sustragă controlului, abandonând autovehiculul. Echipa de intervenţie a Poliţiei de Frontieră a acţionat cu ajutorul unui câine de serviciu pentru urmărirea şi imobilizarea celor două persoane, identificate ca fiind M.B.C., de 27 de ani, şi M.A., de 32 de ani, domiciliate în judeţul Tulcea. În urma controlului autoturismului în cauză au fost descoperite, învelite în mai multe foi de cort, 18 setci tip monofilament în lungime de 1.310 metri, precum şi cantitatea de 377 de kilograme de peşte din specii diferite.

În seara precedentă, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră tulceni l-au identificat pe L.C. de 23 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta cu o bicicletă, într-un sac de rafie, cantitatea de 38 de kilograme de peşte din specia caras.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament şi autoturismul, bunuri evaluate la aproximativ 1.500 de lei, iar cantitatea de peşte, cu o valoare de 1.446 de lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere, transport sau utilizare a plaselor tip monofilament" şi de „transport al peştelui fără documente legale", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii