Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii din Constanţa cercetează un evazionist

ro

28 Jul, 2012 02:02 1623 Marime text
Administratorul unei societăţi comerciale este anchetat de poliţiştii constănţeni pentru evaziune fiscală, cu valoarea estimată la peste trei milioane de lei.

Ieri, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - IGPR au finalizat cercetările la o societate comercială cu sediul în localitatea Castelu.

În urma investigaţiilor, a rezultat că Ion M. (34 de ani), din comuna Cuza Vodă, a înfiinţat această societate în mod fictiv, în scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile. În ultimul an, societatea a desfăşurat activităţi de comerţ cu deşeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime româneşti.

Operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în actele contabile, iar plata taxelor şi impozitelor nu a fost efectuată. Prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 3.247.801 lei. Sumele de bani rezultate din activitate au fost folosite de administrator în interes propriu.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, iar acum este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă, în interes propriu, a creditului societăţii contrar intereselor acesteia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii