Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii au pierdut in fata IPJ Constanta

ro

05 Mar, 2010 02:31 2314 Marime text
cap_2.jpgDezamăgire în rândul poliţiştilor de la Rutieră cercetaţi în cursul anului trecut pentru presupuse fapte de corupţie. Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins acţiunea introdusă de şase dintre agenţi împotriva Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, prin care poliţiştii cereau obligarea IPJ să-i repună în funcţii.

Mai clar, este vorba despre dosarul în care agenţii de poliţie Dumitru Iulian Maxim, Cristian Nazarovici, George Eduard Niţuleac, Gheorghe Costea şi Marian Aldea au cerut instanţei să fie repuşi în funcţiile pe care le deţineau anterior declanşării anchetei împotriva lor. Cătălin Filişan, avocatul celor şase poliţişti, a precizat că decizia de ieri a instanţei va fi atacată în recurs. „O să facem recurs. Între timp, aşteptăm motivarea hotărârii judecătoreşti. Dacă nu se vor recunoaşte şi aplica efectele hotărârii Curţii de Apel, din păcate, în final se va ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a precizat avocatul. În acţiunea lor, poliţiştii au cerut obligarea IPJ Constanţa la repunerea în funcţii, „respectiv agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa", dar şi obligarea instituţiei la plata „tuturor drepturilor băneşti ce ne-au fost reţinute de la momentul punerii la dispoziţie şi până la momentul repunerii în funcţie". Mai mult, agenţii asupra cărora planau suspiciuni de corupţie au cerut ca IPJ să fie obligat la plata a câte 5.000 de lei către fiecare dintre reclamanţi, reprezentând „daune morale determinate de refuzul de repunere în funcţie". Nu în ultimul rând, poliţiştii au cerut şi obligarea IPJ la plata cheltuielilor de judecată. Instanţa a judecat cererile celor şase poliţişti săptămâna trecută, însă a amânat pronunţarea unei soluţii. Cu ocazia susţinerii pledoariilor, Cătălin Filişan afirmase: „noi am dovedit cu înscrisuri că ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa prin care s-a început urmărirea penală faţă de clienţii mei a fost declarată ca fiind lovită de nulitate absolută, pentru că au fost încălcate normele de competenţă materială". „Ne aflăm în situaţia în care avem nevoie de o nouă hotărâre judecătorească pentru a pune în executare o hotărâre judecătorească, iar România a mai fost condamnată la CEDO pe aceste considerente. Nu vrem să ajungem iar într-o situaţie similară", mai spusese avocatul la momentul respectiv. În replică, reprezentantul IPJ Constanţa solicitase respingerea acţiunii celor şase, pe motiv că, potrivit Statutului Poliţistului, oamenii legii sunt puşi la dispoziţie până la pronunţarea unei soluţii definitive în cazul lor, fie de achitare, fie de scoatere de sub urmărire penală. După ce au amânat pronunţarea timp de o săptămână, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins acţiunea introdusă de cei şase agenţi. Totuşi, aceştia vor ataca soluţia la Curtea de Apel, în recurs, determinaţi fiind să-şi găsească dreptatea în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • spagari ordinari 05 Mar, 2010 10:08 spagari ordinari! de ce plang acum? cand luam mita nu faceau asta? l ati vazut pe cel din medgidia cu flagrantul? asa le trebuie la toti! halal politie