Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au dat lovitura de graţie unor contrabandişti Opt persoane au fost prinse în flagrant când încercau să vândă 20.000 de ţigarete

ro

04 Sep, 2015 00:00 2117 Marime text
Poliţiştii din Constanţa împreună cu cei din Bucureşti au dat lovitura, cum se spune. Astfel, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul IGPR - Direcţia de Operaţiuni Speciale, SOS, SICE, BCCO Constanţa şi al celor de la DGPMB, au efectuat o anchetă de amploare, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, în urma căreia au surprins în flagrant, pe 2 septembrie, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani, în timp ce încercau să pună în vânzare pe raza municipiului Bucureşti peste 20.000 de ţigarete de producţie UE, netimbrate. Cei opt sunt bănuiţi că, în cursul acestui an, ar fi comis infracţiuni de contrabandă cu ţigări pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii constănţeni, cu sprijinul luptătorilor SAS Constanţa şi al celor de la DGPMB, au efectuat şase percheziţii domiciliare (patru în Bucureşti şi două în Constanţa). La domiciliul unuia dintre cei opt bărbaţi, oamenii legii au descoperit două dispozitive de fabricat ţigarete, 330 de ţigarete, precum şi peste jumătate de kilogram de tutun. Poliţiştii au descoperit că marfa era fabricată în apartamentele suspecţilor, cu acele aparate speciale.
Ismet Sadâc, de 57 de ani, Ahmed Mahmoud Mohamed Selin Negm, de 60 de ani, Gheorghe Nicolae, de 43 de ani, Gheorghe Dinu, de 48 de ani, Dumitru Vlăduţ Dona, de 48 de ani, Costel Ştefan Nicolae, de 32 de ani, Nihal Ismail, de 39 de ani, şi Marian Dia, de 53 de ani, sunt cei opt suspecţi prinşi în flagrant. Ei au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, au fost audiaţi, reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introduşi în arestul IPJ Constanţa. Ei au ajuns, ieri, la Judecătoria Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Filmul contrabandei şi al percheziţiilor 

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-au reţinut în sarcina inculpaţilor următoarele: în perioada iulie - septembrie 2015, inculpatul Sadâc Ismet a produs ţigarete în locuinţa sa din municipiul Bucureşti, strada Maria Rosetti nr. 21, sector 2, cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 7.07.2015, acesta, împreună cu Dona Dumitru Vlăduţ, a preluat de la locuinţa numitului Negm Mahmoud Mohamed Selim, din municipiul Bucureşti, cantitatea de 504 pachete, conţinând un număr de 10.080 de ţigarete de contrabandă marca „Plugarul“, pe care au transportat-o în acelaşi municipiu, în parcarea complexului comercial Ikea, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul Sadâc Ismet fiind intermediată de numitul Dia Marian.
În data de 9.07.2015, inculpatul Dona Dumitru Vlăduţ a deţinut şi transportat din municipiul Bucureşti în municipiul Constanţa inculpatului Ismail Nihal trei baxuri de ţigarete a câte 500 de pachete, fiecare conţinând un număr total de 30.000 de ţigarete de contrabandă.

Totodată, în data de 2.09.2015, inculpaţii Sadâc Ismet, Dinu Gheorghe, Nicolae Gheorghe şi Nicolae Costel Ştefan au deţinut şi transportat în municipiul Bucureşti, în parcarea complexului comercial Ikea, cinci cutii din carton a câte 624 de pachete (62.400 de ţigarete de contrabandă marca „Plugarul“), precum şi 4.400 de ţigarete de contrabandă marca „Imperator“ şi 3.000 de ţigarete de contrabandă marca „Cartel“, pe care le-au vândut unor persoane din municipiul Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Constanţa, cât şi pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului Sadâc Ismet au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de jumătate de kilogram de tutun şi 330 de ţigarete.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii