Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist amenintat cu moartea

ro

02 Aug, 2008 00:00 1494 Marime text

In timp ce derula o ancheta cu privire la posibilul furt a doua tone de motorina, un politist a fost amenintat cu rapirea copilului, moartea familiei si incendierea apartamentului.

I s-a intamplat unuia dintre agentii de politie ai Politiei Port Constanta. Povestea a inceput joi, cand lucratorii Serviciului de Politie Transporturi Maritime Port Constanta au gasit un camion incarcat cu recipiente din tabla si plastic, care erau pline, la randul lor, cu motorina. Autocamionul marca Roman avea numarul de inmatriculare CT 05 EBJ si parea abandonat in zona danei 97. Verificarile au scos la iveala faptul ca ultimul proprietar al masinii a fost SC COM Bamstel Eforie Sud. Pe de alta parte, cantitatea de motorina nu era deloc neinsemnata: 2,7 tone isi asteptau proprietarul, iar valoarea lor se ridica la 10.800 de lei. In scurt timp, la Politia Port s-a prezentat Stelian Radu, in varsta de 43 de ani, din Agigea, fara ocupatie, dar cu antecedente penale. Barbatul le-a spus anchetatorilor ca autocamionul era al lui, pentru ca l-a cumparat cu "un act de mana" de la o persoana din Topraisar.

Isi acopera complicii

Camionul trebuia sa fie folosit, potrivit declaratiilor lui Radu, pentru a transporta reziduurile rezultate prin curatarea barjelor, urmand sa fie folosite in scop personal. De altfel, Stelian Radu a sustinut varianta ca in masina se afla reziduuri, si nu motorina, pana in ultimul moment. In prezent, se asteapta rezultate analizelor de laborator, pentru a confirma evidentul - faptul ca este vorba, totusi, despre motorina. Foarte interesant este ca, pe parcursul anchetei, unul dintre agentii care se ocupau de acest caz a fost sunat cu numar ascuns, pe telefonul mobil, de un individ care l-a amenintat ca ii va rapi copilul, ii va omori familia si ii va da foc la apartament, daca va continua cercetarile. Oamenii legii nu au niciun dubiu ca cel care a sunat avea legatura cu Stelian Radu, desi acesta din urma a negat. Cel mai probabil, autorul apelului pare sa fie un complice nemultumit ca nu i-a mai ajuns marfa la timp. Intre timp, Stelian Radu este cercetat pentru contrabanda sau furt calificat si poate fi doar o chestiune de timp pana ce ii va da pe mana legii pe posibilii complici.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii