Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Rutieră Constanţa a dat peste 600 de amenzi

ro

01 Oct, 2013 00:00 1563 Marime text
Deoarece una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză sub cele două forme, nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum, în perioada 27-29 septembrie poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni de prevenire şi de impunere a legii pentru reducerea evenimentelor care se produc din cauza vitezei.

Astfel, acţiunile s-au concretizat în 651 de sancţiuni, în valoare de 175.320 de lei, dintre care 490 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Scopul acţiunii l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere grave de circulaţie, Poliţia Rutieră continuă acţiunile pe toate drumurile din judeţul Constanţa şi în municipii.
Serviciul Rutier Constanţa le recomandă conducătorilor auto care se deplasează în judeţul Constanţa următoarele: să respecte normele rutiere privind regimul legal de viteză, să adapteze permanent viteza de deplasare în apropierea curbelor, să nu se angajeze în efectuarea depăşirilor neregulamentare, să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul condusului şi să se asigure când efectuează manevre de schimbare a direcţiei de deplasare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii