Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Rutieră, „arme“ noi pentru Autostrada Bucureşti - Constanţa

ro

23 Jun, 2015 00:00 2427 Marime text
Poliţiştii Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au preluat, ieri, cinci motociclete Honda ST 1300.
 
Conform datelor oficiale, acestea fac parte din lotul autovehiculelor repartizate Poliţiei Române, în cadrul procesului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. În acest context, ieri, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, motocicletele au fost repartizate Secţiei Poliţiei Autostrăzi spre a fi folosite în misiunile desfăşurate de poliţişti, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi salvarea de vieţi, în special pe autostrăzile care duc la mare şi la munte. Motocicletele au 126 de cai putere şi pot atinge 225 km/h.

Ele sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lămpi de avertizare (roşu/albastru), flash stroboscopic, sirene electronice şi lampă avertizare (girofar) de culoare albastră. IGPR arată că programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a luat startul în 2014, când Poliţia Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015, i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, dintre care cinci motociclete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii