Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase monofilament şi icre, confiscate în judeţul Tulcea

ro

04 Feb, 2013 22:50 1293 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în cooperare cu reprezentanţi ai ARBDD, identificând un cetăţean român care deţinea plase monofilament în lungime de 2.100 de metri şi un altul care transporta cu un autoturism cantitatea de aproximativ 10 kilograme de icre, fără documente justificative.

În data de 1 februarie, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea au acţionat, alături de reprezentanţi ai ARBDD, în zona unui complex turistic, unde au descoperit, ascunse într-un adăpost pescăresc, plase monofilament în lungime de 2.100 de metri.

Verificările au stabilit faptul că plasele aparţineau cetăţeanului român F.V., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, evaluate la aproximativ 2.500 de lei, în conformitate cu prevederile legale.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră tulceni l-au identificat, pe raza municipiului Tulcea, pe cetăţeanul român G.F., care transporta cu un autoturism marca Opel cantitatea de 9,5 kilograme de icre din speciile crap şi ştiucă, fără a deţine documente legale.

Cantitatea de icre, evaluată la 533 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform prevederilor legale.

Bărbatul în vârstă de 40 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transport al icrelor fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii