Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit confiscate în Delta Dunării

ro

19 Jun, 2012 01:00 1254 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care pescuiau cu unelte de pescuit pentru care nu erau autorizaţi, respectiv deţineau plase tip monofilament în lungime de peste 2.000 metri.

În data de 15 iunie, lucrătorii Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai ARBDD şi ai Gărzii de Mediu, au desfăşurat două acţiuni în urma cărora au depistat doi cetăţeni români care deţineau 47 de plase tip monofilament cu o lungime de 1.800 metri. Prima acţiune a avut loc în jurul orei 08.30, în zona canalului Sontea, unde a fost identificat P.L.D., de 33 de ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care deţinea într-un adăpost improvizat pe mal 45 de plase tip monofilament în lungime de 1.700 metri. A doua acţiune s-a desfăşurat în jurul orei 09.00, pe raza localităţii Mila 23, unde B.M. de 45 ani, domiciliat în localitatea Crişan, deţinea două plase tip monofilament în lungime de 100 metri. În data de 16 iunie, în jurul orei 05.00, pe canalul Magistral a fost verificată o ambarcaţiune pescărească din fibră de sticlă cu motor ataşabil în care de aflau T.V., de 43 de ani, domiciliat în judeţul Iaşi şi C.F., de 39 de ani, domiciliat în localitatea Chilia Veche. În urma controlului au fost descoperite şapte plase tip setcă din aţă şi o plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri, precum şi cantitatea de 16 kilograme peşte proaspăt.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, două rame din lemn, un motor marca Mercury de 5 CP, 55 de plase tip monofilament şi setcă, bunuri cu o valoare de aproximativ 6.000 de lei. Cantitatea de peşte, estimată la aproximativ 55 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Cei patru pescari vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv", „deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui", „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial" şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii