Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit confiscate

ro

13 Mar, 2013 00:00 955 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şapte persoane de sex masculin care deţineau plase de pescuit tip monofilament, desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie, respectiv transportau cantităţi de peşte fără documente legale.
Au fost ridicate în vederea confiscării 28 de plase de pescuit în lungime de 1.380 metri, o barcă pneumatică cu vâsle şi 100 de kilograme de peşte din specii diferite.

În data de 11 martie, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea i-au identificat pe I.M., de 25 de ani, şi pe N.M., de 17 ani, care deţineau 20 de plase tip monofilament şi cantitatea de 62 de kilograme de peşte.
În aceeaşi zi, în jurul orei 06.40, poliţiştii de frontieră tulceni l-au surprins pe I.A., de 31 de ani, în timp ce pescuia cu două plase tip monofilament, respectiv avă, având capturată cantitatea de 23 de kilograme de peşte.
În jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au ridicat în vederea confiscării de la cetăţeanul român C.C., în vârstă de 37 de ani, o plasă monofilament şi trei plase din aţă.
În jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Midia au oprit pentru control un autoturism marca Dacia, în care se aflau C.I., de 31 de ani, O.N.A., de 35 de ani, şi M.C., de 29 de ani.
În interiorul autoturismului au fost descoperite două plase din nylon, o barcă pneumatică, două vâsle şi cantitatea de 15 kilograme de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.380 de metri, barca pneumatică şi cele două vâsle, iar cantitatea de 100 de kilograme de peşte au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei şapte bărbaţi, domiciliaţi în judeţele Tulcea, Constanţa şi Vrancea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, „folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii