Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 300 de metri de plase de pescuit şi 54 de kilograme de peşte, confiscate

ro

21 Jun, 2013 00:00 1208 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 54 de kilograme de peşte din specii diferite şi 13 plase de pescuit comercial, fără documente justificative.

În data de 19 iunie, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, condusă de cetăţeanul român H.S., în vârstă de 55 de ani.
În ambarcaţiune au fost găsite 13 plase de pescuit de tip comercial şi cantitatea de 54 de kilograme de peşte proaspăt din specii diferite.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Tulcea, nu poseda licenţă pentru pescuit comercial şi nici documente justificative pentru provenienţa şi transportul peştelui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, în lungime de 327 de metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la 244 de lei, au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii