Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescari cercetaţi penal

ro

20 Apr, 2013 00:00 1029 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care deţineau plase de pescuit tip monofilament şi comercial, în lungime de 275 metri, respectiv transportau cantitatea de 51,5 kilograme peşte fără documente legale.

În data de 18 aprilie, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau C.T. şi I.P., domiciliaţi în judeţul Tulcea. În urma controlului au fost găsite cinci setci tip avă şi două plase monofilament, în lungime de 275 de metri, precum şi o captură de 11,5 kilograme de peşte proaspăt din speciile crap şi caras.
În aceeaşi zi, în zona de competenţă a PPF Midia, poliţiştii de frontieră au verificat un autoturism marca Dacia, condus de cetăţeanul român S.G., în vârstă de 69 ani, domiciliat în judeţul Constanţa. În portbagaj a fost găsită o ladă din plastic, ce conţinea cantitatea de 40 de kilograme de peşte din specia crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcaţiunea şi motorul de 9,9 CP, bunuri evaluate la aproximativ 10.000 de lei, iar cantitatea de 51,5 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, lipsa licenţei de pescuit comercial, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii