Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescari cercetaţi de poliţie

ro

12 Mar, 2013 00:00 1380 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.
În urma unei acţiuni de cooperare cu ANPA au fost ridicate în vederea confiscării plase de pescuit în lungime de 500 de metri.

În data de 10 martie, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia au oprit pentru control o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau o persoană de sex masculin şi una de sex feminin.
În ambarcaţiune au fost descoperite opt unelte de pescuit tip pripon cu 240 de cârlige şi cantitatea de 66 de kilograme de peşte din specia somn.
Cele două persoane, domiciliate în oraşul Sulina, nu au putut prezenta autorizaţia de pescuit comercial.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit comercial, iar cantitatea de peşte, evaluată la 528 de lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
La data de 9 martie, în intervalul orar 07.00 - 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sulina au acţionat în cooperare cu reprezentanţii ANPA, descoperind plase de pescuit în lungime de 500 de metri, abandonate în apă.
Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, conform procedurilor legale, de reprezentanţii ANPA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii