Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peride s-a judecat cu ANI pentru avere

ro

07 Jun, 2010 02:31 2217 Marime text
cap_3.jpg„Nu este vorba despre amendă, ci de principiu", a declarat prorectorul

Profesorul universitar şi, totodată, membrul PSD, Niculae Peride, a câştigat în instanţă un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, obţinând astfel anularea unei amenzi de 500 de lei pe care o primise pentru că nu şi-ar fi depus la timp declaraţia de avere la universitate. Declarat câştigător de instanţă, Peride a precizat că nu intenţionează să-şi mai piardă timpul şi la recurs cu ANI.

nicolae_peride.jpgDisputa dintre Niculae Peride şi ANI a ajuns, la acest moment, la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa, după ce agenţia a declarat recurs împotriva sentinţei favorabile profesorului universitar. Dosarul a fost înregistrat sub numărul 4774/212/2009, iar procesul va debuta pe 6 octombrie. Potrivit declaraţiilor prorectorului Niculae Peride, litigiul s-a iscat ca urmare a faptului că ANI a considerat că nu şi-a depus la timp declaraţia de avere la universitate. „Eu aveam deja depusă declaraţia la Consiliul Judeţean Constanţa şi am dat-o mai târziu la universitate, însă chiar şi aşa, era deja publică", a explicat consilierul judeţean, care este, totodată, membru în Comitetul executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. „Culmea, la momentul la care s-au decis cei de la ANI să mă amendeze, eu aveam declaraţiile afişate şi pe site-ul universităţii, dar şi la CJC", a adăugat profesorul universitar. În plus, acesta a explicat că a acţionat instituţia în judecată fiind vorba despre principiu şi nu despre amenda în sine, care se ridică la 500 de lei. „Nu ştiam că cei de la ANI au făcut recurs, dar oricum nu cred că mă duc, că am pierdut deja suficient timp cu problema asta", a conchis Peride.

Averea profesorului

Potrivit declaraţiei de avere din 2009, afişată pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, Niculae Peride deţine, împreună cu soţia, trei terenuri, unul agricol, în Casimcea, şi două intravilane, în Techirghiol. Totodată, prorectorul mai are cinci locuinţe, respectiv trei apartamente şi două case, în timp ce soţia lui deţine, la rândul său, o garsonieră şi două apartamente. Profesorul universitar are un cont în dolari şi unul în lei, deschise în anii 2007-2008, la Europa Bank. Nu în ultimul rând, Peride a declarat că a câştigat 102.000 de lei din „activităţi didactice şi de cercetare", de la universitate, şi 10.000 de lei de la CJC, în timp ce soţia sa a câştigat 30.000 de lei, din activităţi didactice. Potrivit declaraţiei de interese, politicianul este acţionar al SC Groppo SRL, cu 25%, şi asociat al P&B Turism SRL, cu 50%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii