Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii masive în municipiul București şi şapte judeţe. Facturi emise de societăţi fantomă

ro

09 May, 2017 10:19 2496 Marime text
Astăzi, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române și ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, efectuează 16 percheziţii domiciliare.

Activitățile se desfășoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Hunedoara, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Călărași și Ilfov și vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 - 2015, reprezentanții unor societăți comerciale ar fi constituit un grup infracţional organizat care ar fi acționat în domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului cu piese auto. Cei în cauză ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive, respectiv ar fi înregistrat  facturi emise de  societăţi fantomă și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăţilor fantomă.

Polițiștii vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la peste 900.000 de euro.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii