Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la doi suspecți de trafic narcotice, din Bistrița Năsăud. Au fost găsite carabine, arme de vânătoare, arbalete și zeci de kg de cannabis

ro

24 Aug, 2020 12:43 1401 Marime text
  • În urma perchezițiilor, au fost ridicate 45 de kg cannabis, o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și 4 săgeți aferente, spun anchetatorii.

Îa data de 23.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, iar față de alți doi inculpați măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai 2020, inculpații au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza județului Bistrița – Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalații folosite la irigații, fertilizare, dar și pentru cultivare de plante de cannabis în spații închise(26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și 2 aparate de măsurare a intensității curentului electric). Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și 4 săgeți aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie.
În cursul zilei de astăzi, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: DIICOT - Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii