Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în mai multe judeţe Nucleul infracţional se adăpostea la Constanţa

ro

03 Apr, 2014 00:00 2110 Marime text
Cei nouă suspecţi s-au deplasat în perioada 2013 - 2014 pe teritoriul Elveţiei, acolo unde au contractat în sistem leasing mai multe autoturisme marca BMW şi Mercedes. În colimator a fost luat şi un dealer auto din Constanţa. Aseară, trei constănţeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Azi vor fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 
După aproximativ un an şi jumătate de cercetări specifice, ofiţerii Poliţiei din capitală au descins, la prima oră a zilei de ieri, pe raza judeţelor Constanţa, Ilfov, Prahova şi pe raza municipiului Bucureşti, în vederea destructurării unei reţele infracţionale specializate în trafic cu autoturisme de lux. Potrivit unor surse apropiate organelor de anchetă, în cauză, nucleul infracţional se adăpostea la Constanţa şi era format din şase indivizi. Dintre aceştia, doar patru au fost depistaţi şi duşi la audieri.
 
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI, Poliţia Capitalei a efectuat ieri 12 percheziţii pe raza judeţelor Ilfov, Prahova, Constanţa şi în municipiul Bucureşti. Poliţiştii aveau în vizor un număr de 12 suspecţi ca făcând parte din această grupare. Conform oamenilor legii, acţiunea desfăşurată viza documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării. Aceasta din urmă era specializată în traficul cu autoturisme de lux, care, spun poliţiştii, erau furate din afara ţării. Aduse pe teritoriul ţării, maşinile erau apoi comercializate cu acte false. Potrivit surselor juridice, organele de poliţie au reţinut în urma percheziţiilor efectuate, ieri, nouă suspecţi, dintre care coordonatorul reţelei şi alţi trei suspecţi sunt din Constanţa. Potrivit aceloraşi surse, pe raza judeţului Constanţa au fost efectuate şase din cele 12 percheziţii.
 
Cum acţionau
 
Conform oamenilor legii, cei nouă suspecţi s-au deplasat în perioada 2013 - 2014 pe teritoriul Elveţiei, unde au contractat în sistem leasing mai multe autoturisme marca BMW şi Mercedes. Ulterior, suspecţii părăseau teritoriul Elveţiei şi se întorceau în România, unde înmatriculau automobilele. Ulterior, membrii acestei presupuse grupări infracţionale vindeau autoturismele unor cumpărători de bună-credinţă. În acest fel, indivizii ar fi produs un prejudiciu în valoare de 400.000 de euro. Trebuie menţionat faptul că autoturismele cumpărate de la cele nouă persoane sunt, potrivit surselor noastre, indisponibilizate de către organele de anchetă, iar în acest fel proprietarii nu le pot folosi, deşi acestea au fost achiziţionate cu acte în regulă. De menţionat că acţiunea întreprinsă în cursul zilei de ieri a beneficiat şi de sprijinul ofiţerilor Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi de cel al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii