Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în judeţul Constanţa

ro

26 Jan, 2017 11:59 2019 Marime text
În urma a şapte percheziții efectuate de polițiștii din Ialomița la locuințele mai multor persoane bănuite de infracțiuni economice, au fost ridicați 37.000 de lei, înscrisuri și calculatoare, iar şapte persoane au fost conduse la audieri.  

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.


La data de 25 ianuarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 7 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.

Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu și în județul Constanța.

"Din cercetări a reieșit că șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 – 2014, ar fi falsificat 4.508 rețete medicale ce ar fi fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, în perioada  2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical.

În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore", potrivit unui comunicat IGPR.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii