Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în forţă! Se ridică documente de la societăți comerciale şi cabinete de avocatură

ro

02 Mar, 2017 10:23 4359 Marime text
Astăzi, 2 martie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează trei percheziţii domiciliare și ridică documente de la zece societăți comerciale, două cabinete de avocatură și un cabinet individual de insolvență, potrivit IGPR.

Activitățile se desfășoară pentru documentarea activității unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare a banilor și cesiune fictivă a societăților comerciale.

La data de 2 martie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului București şi județului Ilfov. De asemenea, polițiștii ridică înscrisuri de la 10 societăți comerciale, 2 cabinete de avocatură și 1 cabinet individual de insolvență.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de reprezentanții unor societăți comerciale, ce și-au desfășurat activitatea în domeniul importului și comercializării de produse textile, a unor posibile infracțiuni de evaziune fiscală, spălare a banilor și cesiune fictivă a societăților comerciale.

Activitatea ilicită se desfășura prin neînregistrarea tuturor operațiunilor comerciale efectuate și transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute la o societate în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

În fapt, în contabilitatea acestor societăți, controlate de aceeași persoană, nu ar fi fost înregistrate toate livrările efectuate pe teritoriul României sau au fost înregistrate livrări sub valoarea reală a mărfurilor, cea mai mare parte din sumele de bani încasate urmare acestor operațiuni fiind retrase ulterior, în numerar, de această persoană, din conturile bancare ale societăților, conform IGPR.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – D.I.C.E.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 2.000.000 de lei.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii