Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa Cercetaţi de procurori pentru contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală

ro

12 Sep, 2013 00:00 1415 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, o acţiune complexă pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Astfel, au fost efectuate şapte percheziţii în municipiul Constanţa, fiind ridicate în vederea confiscării aproximativ 400.000 de ţigarete ce provin din activitatea de contrabandă.
De asemenea, şase persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse accizabile din tutun şi alcool şi evaziune fiscală.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au descins la şapte adrese de pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu produse accizabile din tutun şi a evaziunii fiscale. Au fost efectuate şapte percheziţii, la adresele despre care poliţiştii de frontieră aveau suspiciuni că erau depozitate ţigări de contrabandă pentru a fi valorificate în mod ilegal.

Cu această ocazie, au fost depistate şi ridicate în vederea confiscării un număr de 388.680 de ţigarete netimbrate (19.434 pachete), de mărci diferite, de provenienţă Republica Moldova, Republica Ucraina şi magazin duty-free, în valoare de aproximativ 200.000 de lei. Totodată, au mai fost descoperite 400 de sticle de alcool contrafăcut, cu o valoare de aproximativ 10.000 de lei, precum şi suma de 26.480 de lei, care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Au mai fost indisponibilizate în vederea luării măsurilor legale ce se impun două autoturisme marca Volkswagen Passat, respectiv Dacia Logan, în valoare totală de 8.000 de euro, precum şi un ansamblu rutier compus din cap tractor şi semiremorcă, evaluat la 25.000 de euro.

În cauză sunt cercetate şase persoane pentru presupusa săvârşire a infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală. Ieri, cei şase cetăţeni au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru audieri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii