Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DIICOT la falsificatorii de bani Trei persoane din Constanţa, ridicate de mascaţi

ro

29 Jan, 2015 00:00 2926 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au descins, ieri, la domiciliile unor suspecţi din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi din municipiul Bucureşti. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.


În cauză, procurorii DIICOT Constanţa, beneficiind de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), au efectuat 52 de percheziţii domiciliare.
 
Anchetatorii susţin că, „în cauză, exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării.

De asemenea, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20 000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate“.
 
Aceste bancnote falsificate ar fi fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au fost duse pentru audieri zece persoane. Dintre acestea, trei sunt din Constanţa. Surse apropiate anchetei au declarat însă că persoanele din Constanţa nu erau puternic implicate în reţea.
 
Menţionăm că, până la închiderea ediţiei, faţă de cei cercetaţi nu se luase nicio măsură preventivă.
 
De asemenea, în cauză, suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii