Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru popotă şi cafea Prima repriză dintre Poliţia Judeţului şi Serviciul de Impozite, 1-0

ro

15 Mar, 2012 02:19 2989 Marime text
cap_2.jpgLa vremea respectivă, reprezentanţii IPJ Constanţa le-ar fi comunicat echipelor SPITVBL că inspectoratul este o instituţie de utilitate publică şi că nu trebuie să plătească impozite pentru respectivele contracte

Procesul dintre Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local a ajuns la final. Cauza penală s-a aflat în atenţia magistraţilor Judecătoriei Constanţa încă din 2010. Pe data de 2 august 2006, fosta popotă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost transformată într-un restaurant de societatea comercială Eteks SRL administrată de liberalul Memiş Baiazid.

Spit_-_sediu_spit.jpg

Procesul dintre cele două instituţii publice, etalonîn respectarea şiaplicarea legii, a început, după cum arătam mai sus, din luna noiembrie a anului 2010, când pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost depus şi înregistrat dosarul cu numărul unic 43131/212/2010, cu obiect „plângere contravetionala HPJ 0002796 / 29.10.2010". Conform datelor puse la dispoziţie de Portalul instanţelor de judecată, în timp ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a avut calitatea de petent, Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local a fost intimat. După un număr de nouă înfăţişări, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să admită plângerea formulată de Poliţia Judeţului, anulând procesul-verbal de sancţionare. Conform unor surse bine informate, decizia judecătoriei nu este definitivă, ea putând fiind atacată cu recurs, la Curtea de Apel Constanţa.

Amendă de 8.000 de lei

Spit_-_cantina_eteks_2.jpg

Din câte se pare, angajaţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe au efectuat mai multe controale la instituţiile publice din municipiu, iar în urma verificării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului s-ar fi descoperit nedeclararea spaţiilor pentru depozitarea aparatelor de cafea, precum şi cele aferente cantinei Eteks. Pentru aceste aparente nereguli, IPJ Constanţa a încasat o sancţiune în valoare de 8.000 de lei, conform plângerii contravenţionale HPJ 0002796/29.10.2010. La vremea respectivă reprezentanţii IPJ Constanţa le-ar fi comunicat echipelor SPITVBL că inspectoratul este o instituţie de utilitate publică şi că nu trebuie să plătească impozite pentru respectivele contracte deoarece banii proveniţi din această afacere au fost viraţi în totalitate către bugetul naţional. Pe data de 2 august 2006, fosta popotă a Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost transformată într-un restaurant de societatea comercială Eteks SRL administrată de liberalul Memiş Baiazid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii